Undgå at komme hjem med feriemave - 5 tips til at få trænet også selvom du er på ferie

Når man skal på ferie, så går man typisk ind til det med en indstilling om, at man skal hygge, slappe af og gøre de ting, som man ikke kan gøre i hverdagen. Det medfører også tit, at man lige komme til at dovne lidt for meget og spise lidt for mange gode sager. Det skal man selvfølgelig også have lov til, men hvis man helst ikke vil komme hjem fra ferien med en for stor feriemave, så kan det faktisk sagtens lade sig gøre, uden det behøver at gå ud over ferien. Med disse tips kan du nemlig få trænet lidt, selvom du er på ferie og på den måde undgå feriemaven.

Brug et aktivitetsarmbånd

Først og fremmest skal du lige bruge noget, som kan motivere dig til at få trænet det, du skal, så du netop undgår feriemaven. En sådan ting kunne eksempelvis være et aktivitetsarmbånd, fordi det blandt andet viser dig, hvor meget du har været aktiv i løbet af dagen.

Hvis du eksempelvis plejer at gå 10.000 skridt om dagen, som mange jo faktisk har som mål for sig selv, så er det noget, du med fordel kan gøre til et mål på ferien også - og her giver det altså ret god mening, at du lige har noget, du kan tracke det på, så du er sikker på, at du lever op til dit mål. Det er i hvert fald en smart måde at holde motivationen oppe på.

Forbered en daglig træningsrutine hjemmefra

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du får trænet, mens du er afsted, så kan det også give mening at lave en lille træningsrutine, som du har planlagt hjemmefra. På den måde skal du nemlig ikke bruge tid og energi på at finde på nogle gode øvelser, når du er kommet til destinationen.

Hele din ferie skal trods alt ikke gå med at træne, hvis den traditionelle styrketræning er det, du går med, og du gerne vil have, at det ikke skal tage for meget af din tid, så gør dig selv en tjeneste og forbered træningsprogrammet hjemmefra. Så kan du altid tilføje eller fjerne nogle øvelse i øjeblikket, hvis det lige giver mening.

Tag på hiking eller lange gåture i dit område

Det kan også være, at man helst ikke vil træne for meget på sin ferie, fordi det trods alt er en ferie. Så er styrketræningsøvelser måske ikke det bedste, men der er heldigvis også andre måder at bevæge sig på, som er meget nemmere at kombinere med det, man ellers laver på ferien. 

Det er eksempelvis helt oplagt at tage på nogle hikes eller vandreture, hvis man bor i et skønt område - og næsten uanset hvor du er på ferie henne, vil du sikkert synes, at der er nogle flotte, naturskønne områder, som du kan gå rundt i.

Undersøg eventuelt om der er nogle lidt mere bakkede områder, så du kan tage på en rigtig hike og få pulsen lidt op. Selvom det er en form for træning, så føles det måske ikke sådan, fordi det også bare er skønt at gå rundt og få dejlig frisk luft i nogle flotte omgivelser.

Vælg et aktivt ferieresort

Der er mange populære rejsemål, og nogle af dem giver mere end andre mulighed for, at man kan være aktiv på ferien. Så hvis du gerne vil gøre det nemt for dig at være aktiv, så kan du altså gå efter en destination eller et resort, som er kendt for at have mange sjove sportsaktiviteter.

Det kunne både være et sted, som har mange forskellige muligheder for aktiviteter i vand og steder, der eksempelvis har en masse tennisbaner eller lignende ting. Hvis man er et sådant sted, så er det næsten umuligt ikke at prøve noget af det, og på den måde er det faktisk også ret nemt at få trænet lidt, mens man er afsted.

Det kræver selvfølgelig bare, at det også er en ferietype, som man synes er fed. Ellers må man gå med en af de andre løsninger til mere aktivitet på ferien.

Gør det sammen med dem, du rejser med

Det næsten bedste tip til, hvordan du skal få trænet, mens du er på ferie, er, at du gør det sammen med dem, du er afsted med. Det er måske ikke lige så motiverende at være aktiv, hvis de andre driver den af og spiser usundt mad på hele turen.

Men hvis I på en eller anden måde kan være enige om, at I lige sætter lidt tid af hver dag til også at få rørt jer lidt, så bliver det også nemmere for dig - og de andre. Så er det heldigvis også sådan, at det ikke kan ødelægge ferien, at man lige er aktiv i en halv time eller en time hver dag. Det kan måske bare gøre, at man har endnu mere overskud til at lave andre sjove ting på ferien.

Menu
Top