Kom godt i gang med et varrigt vægttab med disse 4 råd

Rigtigt mange danskere ønsker at tabe sig og gå ned i vægt. Nogle ønsker at tabe sig af kosmetiske grunde, mens andre ønsker at tabe sig af sundhedsmæssige grunde. Uanset hvad grunden er til, at du ønsker et vægttab, er det vigtigt, at du gør det på den rette måde. Gør du det på en ukorrekt og usund måde, kan du risikere at tage alt den tabte vægt på igen efter kort tid. Ønsker du et varigt og sundt vægttab? Så læs med herunder, hvor du får 4 gode rundt til at komme i gang med et varigt vægttab.

Sundt kalorieunderskud

Uanset hvor mange kilo, du ønsker at tabe dig, er det vigtigt at du ligger i et kalorieunderskud. Et kalorieunderskud er meget simpelt. Som navnet siger, handler det blot om, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager. Mange mennesker er ikke klar over, hvor mange kalorier, de egentligt indtager på en hel dag.

Derfor ender mange ofte med at spise langt over deres ligevægtsindtag. Dette gør, at de svinger meget frem og tilbage i vægt. Hvis du ønsker at starte et varigt vægttab, er det altså vigtigt, at du danner dig et klart overblik over, hvor mange kalorier du indtager på en dag.

Alle mennesker har forskellige ligevægtsindtag, og derfor vil dit kalorieunderskud også være det. Måske ligger dit kalorieunderskud på 2000 kalorier, mens andres ligger på 1500. For at du kan have et succesfuldt og varigt vægttab, er det vigtigt, at du ikke går over 300 kalorier i underskud. Går man for langt ned i kalorier, i længere perioder af gangen, ender det ofte med, at man overspiser, fordi kroppen reagerer voldsomt på de få kalorier. Du kan altså ende med blot at sulte dig selv for ingenting! Skab et sundt og overskueligt vægttab med et korrekt kalorieunderskud.

Prioritér protein og kulhydrat

Selvom mange tror, at et vægttab kun kan opnåes ved at spise ren salat og sukkerfrit slik, er dette på ingen måde tilfaldet! Faktisk er det en myte, at både kulhydrater, sukker og fedt er med til at skabe vægtøgning. Du kan sagtens spise både protein, kulhydrat, sukker og fedt, samtidig med, at du ligger i et kalorieunderskud. Måske vil det overraske dig, at din krop har brug for især protein og kulhydrat for at kunne trives - specielt under et vægttab!

Både proteiner og kulhydrater er med til at give kroppen en masse energi, den skal bruge til hverdagens mange gøremål. Derudover er proteiner med til at styrke dine knogler, og vedligeholde dine muskler, under er større vægttab. Hvis du ønsker at komme i gang med et varigt vægttab, er det altså vigtigt, at du prioriterer både proteiner og kulhydrater i din kost.

Den rette motionsform

Du kan sagtens opnå et succesfuldt og varigt vægttab uden motion. Som tidligere nævnt handler det blot om, at du er i et kalorieunderskud, og forbrænder flere kalorier end du indtager! For nogle kan det dog være lettere at forbrænde kalorier gennem motion. Rigtig mange tror, at skal man opnå et vægttab, er det vigtigt, at man forelsker sig i træning og fitnesscenteret.

Dette er dog på ingen måde tilfældet! Du kan dyrke mange forskellige motionsformer. Du kan blandt andet gå lange ture, cykle i naturen eller måske endda svømme nogle bader i svømmehallen. Mulighederne er mange! Det handler blot om at skabe sunde og overskuelige vaner, du kan overholde, selv når dit vægttab er veloverstået.

Tilgiv dig selv

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du tilgiver dig selv, når du laver fejl. Der er ingen tvivl om, at vægttab er hårde. Det er langt fra alle, der kan gennemføre! Grunden til dette er netop, at de tror, at de skal spise så lidt som muligt, samtidig med, at de træner så meget som muligt. Du kan dog sagtens spise en pose slik en gang imellem, og springe træningen over, hvis du ikke har energien eller tiden til det. Hav tålmodighed og tilgiv dig selv! Du skal nok nå det, så længe du har viljestyrken.

Menu
Top