Din ryg skal holde hele livet - her er 6 tips til at passe på den i løbet af arbejdsdagen

Hvis meget af din arbejdsdag går med at sidde foran computeren, så kan det være meget belastende for din ryg. Er du ikke opmærksom på at passe på din ryg i løbet af arbejdsdagen, kan det være opslidende for kroppen og resultere i belastningsskader. Nedenfor er der derfor samlet et par tips til, hvordan du bedst muligt kan passe på din ryg i løbet af arbejdsdagen, så du minimerer din risiko for at få problemer med ryggen.

1) Køb en stol, der er god for din ryg

Hvis du arbejder foran din computer til hverdag, så er det yderst vigtigt, at du har det rigtige udstyr, hvis du ønsker at passe godt på din ryg. Er dit arbejde meget stillesiddende, og sidder du det samme sted i flere timer i træk, så bør du tænke over din siddekomfort i løbet af dagen. For at passe godt på din ryg er det en god idé at investere i en rigtig god stol, som du kan sidde på, imens du arbejder.

Anskaffer du dig en stol i en god kvalitet, så kan den hjælpe dig med at opnå den helt rigtige siddeposition, når du sidder og arbejder. Der findes virkelig mange forskellige stole, der kan sikre dig den rigtige siddekomfort. Du har derfor rig mulighed for at finde en stol der både er flot og har god støtte til ryggen.

2) Sid ordentligt

Det er ikke nok at smide penge efter en dyr kvalitetsstol. Hvis du skal passe godt på din ryg, så bør du være opmærksom på, at du sidder korrekt, når du arbejder foran dit skrivebord. Når du arbejder foran computeren, skal dine fødder kunne hvile fladt på gulvet, for at du kan opnå en ordenligt kropsholdning.

Samtidigt skal dine knæhaser have en lille afstand fra stolens sæde på omkring en håndsbredde. Derudover bør dine ben være bukket til en vinkel på over 90 grader, når du sidder og arbejder. Er du opmærksom på disse ting, når du sidder foran skrivebordet, så passer du bedst muligt på din ryg i løbet af arbejdsdagen.

3) Juster din skrivebordshøjde

En anden ting, der er vigtigt at være opmærksom på, er, at din skrivebord er indstillet i den korrekte højde, så det passer til din krop. Skal dit skrivebord passe til dig, så skal højden på bordet være sådan, at dine skuldre kan hænge afslappet ned fra din krop og læner sig på bordet, når du arbejder. Dine arme skal altså ikke holdes oppe af bordet, men kunne hvile afslappet. På den måde presser bordet ikke dine skuldre opad, og du kan nemmere slappe af i musklerne og mindske din risiko for at få smerter i nakken og det øverste af ryggen.

Det er dog også vigtigt at du er opmærksom på, at dit arbejdsbord heller ikke er indstillet for lavt, da det vil komme til at anstrenge din ryg og nakke og ligeledes kunne give smerter i din ryg. Det er altså en god idé at sørge for at højden på dit skrivebord er indstillet korrekt, hvis du sidder ned og arbejder foran computeren i flere timer ad gangen i løbet af en arbejdsdag.

4) Juster din skærmhøjde

Udover at det er vigtigt, at dit skrivebord har den korrekte højde, så er det ligeledes vigtigt at også din computerskærm er indstillet i den korrekte højde, så du kan passe bedst muligt på din ryg. Når du arbejder foran computeren så bør du kigge en smule nedad, når du kigger hen på din computerskærm.

Samtidig er det også vigtigt at afstanden mellem dig og din computerskærm er korrekt. Du skal helst sidde med en afstand på omkring en armlængde fra din computerskærm, hvis du, udover at passe på din ryg, også ønsker at passe godt på dine øjne i løbet af en arbejdsdag.

5) Hold pauser i løbet af dagen

Hvis du har et job, hvor du bruger mange timer stillesiddende, så er det en god idé at sørge for at indlægge nogle små pauser i løbet af dagen, hvis du ønsker at passe godt på din ryg. For at mindske risikoen for at få smerter i ryggen på grund at de mange timer foran skærmen, bør du sørge for at rejse dig fra din kontorstol et par gange i løbet af din arbejdsdag.

Når du holder dine små pauser, vil det være en rigtig god idé at sørge for at få lavet nogle små udstrækningsøvelser, der kan hjælpe dig med at få slappet af i din nakke og i din ryg. På den måde kan du få strakt ud i dine led og muskler og være mere klar til at sidde foran skrivebordet og arbejde, så snart din pause er ovre.

6) Sørg for at skifte siddestilling

Når du arbejder foran skrivebordet og bruger mange timer foran computeren i løbet af en arbejdsdag, så er det vigtigt at du er opmærksom på at justere på din kropsholdning i løbet af dagen, hvis du ønsker at passe rigtig godt på din krop. Sidder du på den samme måde i løbet af en hel arbejdsdag, så kan du risikere at få smerter i din nakke og i din ryg.

For at mindske risikoen for at få smerter i ryggen er det vigtigt, at du ændrer på måden du sidder på med jævne mellemrum i løbet af en arbejdsdag. Har du eksempelvis et hæve-sænkebord på din arbejdsplads, så kan det være en rigtig god idé at skifte mellem at sidde ned og arbejde og stå op og arbejde i løbet af dagen.

Dog skal du være opmærksom på, at dine arme stadig kan hvile afslappet på dit skrivebord, når du står op og arbejder. Præcis ligesom, når du sidder foran skrivebordet og arbejder, kan du nemlig få spændinger i nakken og det øverste af ryggen, hvis skrivebordshøjden ikke passer til din krop.

Menu
Top